Die königlich preussische Kriegsschiffswerfte in Danzig - Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : s.n., 1861)
Przedstawia teren i nowe techniczne urządzenia Stoczni Królewskiej w Gdańsku, w okolicach dzisiejszej ul. Doki, ok. 1860 r.
Sygnatura po prawej w polu kompozycji: "J.Gottheil", pośrodku pod ramką: "Die koniglich preussische Kriegsschiffswerft in Danzig. Originalzeichnung von J. Gottheil".
Miejsce wyd. i dat. na podst. podanej bibliografii.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki