Ex Libris Dr. R. Brill Holzhey. - Holzhey, Hermann (1878-1935) (1909)
Ozdobny inicjał litery E, w który wpisano okrąg z głową z profilu w książęcym kołpaku. W otoku koła wpisano maksymę Per Aspera Ad Astra. U dołu napis: X Libris Dr. R. Brill. W kompoz. ryta sygn. aut. Holzhey i data 1909. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut.