Ex Libris Seweryna Knape / I. P. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1962)
Pod kolumną z palącym się na niej zniczem stoją oparte o nią dwie postacie czytające gazetę, w głębi dymiące kominy, u dołu napis: Ex Libris Seweryna Knape. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.