Ex Libris Seweryna Knape - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992).; Knape, Seweryn (1962)
Pod kolumną z palącym się na niej zniczem stoją oparte o nią dwie postacie czytające gazetę, w głębi dymiące kominy, u dołu napis: Ex Libris Seweryna Knape. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Data na podstawie cytowanej bibliografii.
Strona Biblioteki Narodowej, 25.10.2021
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.; Ekslibrisy -- Ukraina -- 1945-1970.