Ex Libris Mękickich 19 30/X 20 / R. M. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1923)
W girlandzie z kwiatów dwie obrączki ślubne połączone małym wiankiem, na obrączkach imiona Julja[!] i Rudolf. Wyżej data 30 X 1920, nad nią kursywny napis: Ex Libris Mękickich. W obrębie wyobrażenia inicjały aut. i data.