[Na Motławie. Ul. Wartka w Gdańsku] - Bahl, Reinhold (1869-1945). (Gdańsk, 1921)
Widok z Motławy na barki zacumowane na wysokości ul. Wartkiej (Am Brausenden Wasser) w Gdańsku, w głębi wieże Kościoła Mariackiego i kościoła Św. Jana oraz fragment Ołowianki. Odbite czarną farbą drukarską.
Tyt. nadany przez katalogującego. Sygn., miejsce i czas powst. w pr. d. rogu kompozycji.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 20 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce