In effigiem Clariss. Viri, Dn. Henrici Nicolai, Theologi, Philosophi eximij, etc. - Hondius, Willem (ok. 1597-ok. 1658) (1650)
Przedstawia Heinricha Nicolai, w półpostaci 3/4 w prawo, głowa na wprost, w owalnej ramie - w lewej ręce książka, prawa spoczywa na dole ramy, przekraczając ją. Owal portretu na prostokatnym tle.