Gdańsk Nowy Port ulica Strajku Dokerów 1 A, B, C (dawniej Gronkiewicza) / Fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia kamienice nr 1 A, B i C przy ulicy Strajku Dokerów w Gdańsku Nowym Porcie. W PRL ulica nosiła nazwę Karola Gronkiewicza, 1992 r.