Ślady działalności misyjnej św. Metodego na ziemiach polskich - Sawa (metropolita Warszawy i całej Polski ; 1938- ). (1991)
1. W poszukiwaniu śladów. 2. Nowe spojrzenie.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); 801-900; Chrześcijaństwo; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej