[Afisz teatralny] Zemsta : komedia w 4 aktach (5 odsłonach) Aleksandra Fredry / Państwowy Teatr Wybrzeże. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny informujący o premierze 27.09.1949 r. Teatr Dramatyczny w Gdyni Pl. Grunwaldzki 1. Reżyseria: Czesław Strzelecki, dekoracje: Feliks Krassowski, kier. literackie: Kazimierz Barnaś.