Dwa grudnie tekst i scen., dobór materiałów ilustracyjnych: Justyna Skowronek, Małgorzata Sokołowska ; konsult. historyczna Sławomir Cenckiewicz. - Skowronek, Justyna (Oficyna Verbi Causa Małgorzata Sokołowska, 2009)
Dwa Grudnie to dwie, 40-minutowe prezentacje multimedialne, zawierające łącznie blisko 1000 zdjęć archiwalnych i dokumentów.