Ex Bibliotheca C. T. Brakenhausen - Endersch, Johann Friedrich (1705-1769).; Brakenhausen, Carl Theodor (1726-1791). ([S.l., 1750)
Przedstawia tarczę herbową. U góry na wstędze napis: Ex Bibliotheca C. T. Brakenhausen.
Nazwisko aut. wg inw. zbioru ekslibrisów, data wg działalności aut.
Ekslibris obcięty wzdłuż krawędzi płyty.