Widok na kanał Motławy [!] w Nowym Porcie / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia widok na Nowy Port z wieży Twierdzy Wisłoujście, na pierwszym planie Kanał Martwej Wisły, 1987 r.