Gruss aus Westerplatte bei Danzig. (Warenhaus Hermann Katz u. Co., 1898)
Pocztówka pięciokompozycyjna przedstawia molo na Westerplatte, latarnię morską, kąpielisko na Westerplatte i kanał portowy pomiędzy Westerplatte i Nowym Portem, około 1898 roku.