Kościół katolicki a "Solidarność" w latach 1980-1981 - Żaryn, Jan (1958- ). (2013)
1. Kościół a sierpień 1980 r. 2. Kościół a struktury "Solidarności". 3. Pod znakiem krzyża. 4. Dokumenty Kościoła. 5. "Państwo" w państwie.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: NSZZ "Solidarność"; Kościół katolicki; 1945-1989; 1901-2000; Polityka wewnętrzna; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej