Pomoc zimowa daje opiekę, chleb, pracę. ([wydawca nieznany], 1947)
Plakat Centralnego Komitetu Opieki Społecznej. Na druku: puszka na datki, kobieta przy kominku, chłopak z chlebem, niepełnosprawny przy krosnach. Pod rysunkiem: wpłaty na K-TO 2550 KKO Sopot.