Casparus Manzius Ictus, Serenissimi Electoris Bavariae Consiliarius Et Professor In Ingolstadiana Universitate Ordinarius Aetatis Suae LXIV - Boener, Johann Alexander (1647-1720). ([Niemcy], 1670)
Przedstawia portret w półpostaci Caspar Manz (1606-1677).
W polu kompozycji wokół portretu w otoku tytuł: Casparus Manzius Ictus, Serenissimi Electoris Bavariae Consiliarius Et Professor In Ingolstadiana Universitate Ordinarius Aetatis Suae LXIV.
W polu kompozycji u dołu sygnatura autora: IAB f.
Miejsce i czas powstania na podstawie tematu, techniki i działalności autora oraz portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w