Kunstverein / Verein für Kunst und Kunstgewerbe. ([wydawca nieznany], 1915)
Druk informujący o wykładach w okresie listopad 1915-marzec 1916 w Gdańsku na dzisiejszej Politechnice Gdańskiej i hotelu Danziger Hof.