[Afisz teatralny] August Strindberg - Pelikan = (Pelikanen) - Teatr Dramatyczny (Gdynia). (Gdynia : Teatr Dramatyczny, 1977)
Afisz informujący o premierze 7.07.1977 r. Reżyseria: Lech Hellwig-Górzyński, scenografia: Wojciech Majda.
Keywords: Teatr Dramatyczny (Gdynia) -- druki ulotne; Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza (Gdynia); Afisz teatralny; Afisze -- 1945-1990.