Recepcja poezji Bolesława Leśmiana w pierwszym dziesięcioleciu XXI wieku : rekonesans = The reception of Bolesław Leśmian's poetry in the first decade of the XXI century : reconnaissance / Piotr Polaszek. - Polaszek, Piotr
Zakres i treść: komparatystyka, gdzie umieścić Leśmiana, badania nad wyobraźnią, mapowanie świata - próby opisu Leśmianowskiego świata poetyckiego, interpretacje pojedynczych wierszy.