Ex-Libris Lvdwika Fiszera A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1915)
Przedstawia między dwoma potworami morskimi dziób łodzi. Na półkolistej ramie napis: Ex-Libris Lvdwika Fiszera. Sygn. aut. w obrębie kompoz.