Med. Dr. Arthur Bräuer - Ex Libris / Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) (1960)
Centaur trzymający otwartą książkę w jednej ręce i z kielichem w drugiej ręce, z którego pije wąż opleciony na lasce stojącego obok Hermesa, u góry napis: Med. Dr. Arthur Bräuer - Ex Libris, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.