Sierpień 80 : Stocznia Gdańska brama główna / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia widok z dachu wartowni przy głównej bramie Stoczni Gdańskiej podczas strajku 19 sierpnia 1980 r. Na pierwszym planie syrena stoczniowa.