[Kaplica rodziny Uphagenów w kościele św. Piotra i Pawła w Gdańsku] - Kilarski, Maciej (1922-2003). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia kaplicę rodziny Uphagenów w kościele św. Piotra i Pawła w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Daty powstania na podstawie działalności autora i informacji na odwrocie pracy, zamieszczonej ołówkiem, niepewne, czy ręką autora: (Tytuł pracy), Maciej Kilarski del. ok. 1950 r.
Keywords: Kościół św. Apostołów Piotra i Pawła (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce