Znaczenie zabaw fundamentalnych - Mikler-Chwastek, Anna. (2016)
Zakres i treść: zabawy wyzwalające aktywność, zabawy produktami sypkimi i bezkształtnymi, malowanie palcami, zabawy wodą, zabawy w baraszkowanie, zabawy paluszkowe, bawidła - zabawki dla małych dzieci, gra na prostych instrumentach, zabawa balonami, zabawy w śniegu, zabawy w ziemi, zabawy w liściach, zabawy fundamentalne wg C. Rose'a i G. Drydena, przykłady Zabaw FundaMentalnych (zabawy przy muzyce, kaprysy pacynek, przykłady wyliczanek).
Tyt. nagł.
Bibliogr. s. 51-52.