Posługa rekolekcyjna kapłana wobec ludzi młodych - Augustyn, Józef (1950- ). (2010)
Autentyzm w postawie i przepowiadaniu. Przepowiadanie słowa Bożego budzące nadzieję. Sztuka walki o życie. Uszanowanie wolności ludzi młodych. Pozytywna wizja człowieka i świata. Wyciszenie i dialog. Metody przepowiadania. Ważne tematy w rekolekcjach młodzieżowych.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Młodzież; Kapłaństwo; Katolicyzm; Duszpasterstwo młodzieży; Rekolekcje; Artykuł z pracy zbiorowej