Medal Prezydenta Miasta Gdańska. - Mennica Polska ([Warszawa] : [Mennica Polska], 2005)
Medal. Awers: przedstawia na fakturowanej powierzchni fragment historycznej zabudowy Głównego Miasta z kościołem Najświętszej Marii Panny i Ratuszem Głównego Miasta, u dołu nad grzbietami fal unoszą się mewy, wzdłuż dolnej krawędzi półkolisty napis: Medal Prezydenta Miasta Gdańska. Rewers: przedstawia na fakturowanej powierzchni symbolizującej fale morskie herb Gdańska w ozdobnym kartuszu, po którego lewej stronie dwie mewy w locie, po prawej siedząca na fragmencie kartusza mewa, obok data 2005. Wzdłuż dolnej krawędzi półkolisty napis: Ubi Concordia, Ibi Victoria.
Miejsce wydania na podstawie siedziby wykonawcy.
Nazwa wykonawcy na podstawie informacji w Gedanopedii.
Data wydania wybita na medalu.
Keywords: 2001-; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe