Georg Bernard Shaw - Profesja Pani Warren / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1952)
Program teatralny premiery 22.03.1952 r. Reżyser: Wiktor Biegański, scenograf: Marian Kołodziej, kierownictwo literackie: Stanisława Fleszarowa.