Franz Moor. - Raab, Johann Leonhard (1825-1899) (Druck und Verlag von F.A. Brockhaus in Leipzig, 1859)
Przedstawia postać ze sztuki teatralnej Fr. Schillera "Zbójcy". Siedzący na ozdobnym krześle z prawa ręką opartą na stole, w lewej trzyma kartę. Noga założona na nogę, zwraca się, skręcając tułów w lewo w stronę widza.