Franz Moor. - Raab, Johann Leonhard (1825-1899); Pecht, Friedrich (1814-1903); F. A. Brockhaus (Lipsk) (Lipsk : Druck und Verlag von F.A. Brockhaus in Leipzig, 1859)
Przedstawia postać ze sztuki teatralnej Fr. Schillera "Zbójcy". Siedzący na ozdobnym krześle z prawa ręką opartą na stole, w lewej trzyma kartę. Noga założona na nogę, zwraca się, skręcając tułów w lewo w stronę widza.
Pod kompozycją po lewej: Fr. Pecht gez. Po prawej: J.L. Raab gest. Poniżej pośrodku tytuł. Jeszcze niżej nazwa wydawcy. Data wydania na podstawie bibliografii.
https://commons.wikimedia.org dostęp 27.05.2026
Keywords: Grafika niemiecka; Staloryt