Biblia św. Brygidy - Wydawnictwo "Bernardinum" (1998- ). (Pelplin : Wydawnictwo "Bernardinum", 2002)
Płyta zawiera kalendarium życia św. Brygidy, historię Zakonu Najświętszego Zbawiciela, zeskanowany oryginał Biblii, z której korzystała święta, galerię dzieł sztuki poświęconych św. Brygidzie szwedzkiej od średniowiecznych drzeworytów do obrazów współczesnych oraz historię parafii św. Brygidy w Gdańsku.
Tyt. z ekranu tytułowego.
Na obwolucie uwaga : Z okazji 700-lecia urodzin św. Brygidy szwedzkiej.
Windows 98, Internet Explorer 5+, lub najnowszy (platforma Windows XP) z dodatkowym pakietem Javy, kontrolka Active X - Shockwave Flash, napęd CD ROM - min. 32x, pamieć RAM - min. 64MB, procesor - min. Pentium I 250, karta graficzna - min. 4MB.
Keywords: Brygida -- (święta ; -- 1302-1373) -- biografie; Brygida -- (święta ; -- 1302-1373) -- w sztuce; Ordo Sanctissimi Salvatoris Sanctae Brigittae