Psychologiczne aspekty rozmowy lekarza z pacjentem umierającym i jego rodziną / Agnieszka Widera-Wysoczańska. - Widera-Wysoczańska, Agnieszka
Psychologiczny wymiar procesu umierania; świadomość zastrzeżona i otwarta; język symboli umierającego człowieka; cierpliwy dialog - porozumienie z pacjentem terminalnym; umierające dzieci; przeżywanie "żalu po stracie" bliskiej osoby; potrzeba optymizmu.