Jerzy Zaborowski - Przygody Tomcia Paluszka / Państwowy Teatr Lalek Miniatura w Gdańsku. (Państwowy Teatr Lalek Miniatura w Gdańsku, 1967)
Afisz przedstawienia. Reżyseria Michał Zarzecki, scenografia Gizela Bachtin-Karłowska, muzyka i kierownictwo muzyczne Wanda Dubanowicz.