Jerzy Zaborowski - Przygody Tomcia Paluszka - Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Lalek Miniatura w Gdańsku, 1967)
Afisz przedstawienia. Reżyseria Michał Zarzecki, scenografia Gizela Bachtin-Karłowska, muzyka i kierownictwo muzyczne Wanda Dubanowicz.
Keywords: Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.