[Młodzieniec] - Nether, Heinrich (1760-1819). ([Polska], 1778)
Przedstawia stojącego mężczyznę, zwróconego w lewą stronę, z lewą nogą wysuniętą naprzód. W rękach trzyma niezidentyfikowany większy przedmiot, prawdopodobnie ubranie.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Autor, data i miejsce powstania wg cytowanej bibliografii.
Po prawej od dołu, wzdłuż ramki kompozycji bardzo słabo widoczny napis "Rembrandt f.".
Norblin / Zygmunt Batowski. - Lwów 1911
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w