Kierunki współczesnej józefologii - Latoń, Andrzej (1962- ). (2003)
1. Józefologia na świecie. 2. Józefologia w Polsce. 3. Główne tematy józefologii współczesnej. - józefologia i antropologia. - józefologia i eklezjologia. 4. Przyszłość józefologii.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Les idées principales de la joséphologie contemporaine.
Streszczenie w języku francuskim.
Keywords: Józef -- (święty); 1901-2000; 2001-; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej