[Heckergraben nebst Brücke mit Blick nach der Werftgasse hin aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok kanału Heckergraben ujęty z ul. Am Holzraum w kierunku ul. Doki (Werftgasse), widoczna kamienica przy ul. Doki, w głębi budynek przychodni na ul. Wałowej (Am Jakobstor), 21. 06. 1928 r.