Siocznia II - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1964)
Przedstawia kompozycję przecinających się linii odtwarzającą formę dźwigów i urządzeń stoczniowych.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Stocznia II 1/30 I. Kuran-Bogucka 1961. Miejsce wyd. wg działalności aut.