[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie wojewody gdańskiego z dnia 20-go lutego 1947 roku ... / A. Gadomski. - Gadomski, A. (działacz polityczny) (Wojewoda Gdański, 1947)
Afisz informujący o ustanowieniu na obszarze województwa gdańskiego przymusu ubezpieczenia budowli od ognia i obowiązku ich rejestracji.