[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie wojewody gdańskiego z dnia 20-go lutego 1947 roku ... - Gadomski, A. (działacz polityczny).; Województwo Gdańskie (Polska). Urząd Wojewódzki (Gdańsk : Wojewoda Gdański, 1947)
Afisz informujący o ustanowieniu na obszarze województwa gdańskiego przymusu ubezpieczenia budowli od ognia i obowiązku ich rejestracji.
Keywords: Powszechny Zakład Ubezpieczeń Wzajemnych -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła