[Afisz teatralny. Incipit] Brendan Behan - Zakładnik = The Hostage / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1972)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce 4.03.1972 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Jerzy Kreczmar, scenografia Jan Kosiński i Barbara Jankowska, muzyka Zbigniew Turski, kierownictwo muzyczne Jerzy Michalak.