[Afisz teatralny. Incipit] Brendan Behan - Zakładnik = The Hostage - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1972)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce 4.03.1972 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Jerzy Kreczmar, scenografia Jan Kosiński i Barbara Jankowska, muzyka Zbigniew Turski, kierownictwo muzyczne Jerzy Michalak.
Keywords: Michalak, Jerzy Marian -- (1933-2020) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.