[Afisz. Incipit] W dniu 9 maja 1955 r. ... odbędzie sie wielkie zgromadzenie przedfestiwalowe młodzieży ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o zgromadzeniu przed V Światowym Festiwalem Młodzieży i Studentów w Warszawie, który miał miejsce w Młodzieżowym domu Kultury w Gdańsku-Wrzeszczu.