[Afisz. Incipit] W dniu 9 maja 1955 r. ... odbędzie sie wielkie zgromadzenie przedfestiwalowe młodzieży ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o zgromadzeniu przed V Światowym Festiwalem Młodzieży i Studentów w Warszawie, który miał miejsce w Młodzieżowym domu Kultury w Gdańsku-Wrzeszczu.
Keywords: Młodzież -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.