Everardus Mercurianus IV Generalis Praepositus Societas Iesu, natione Belga, ex haec vita discesit a° 1580. gubernatae Societatis a° 8. - Wierix, Jérôme (1553-1619) (1615)
Portret Everarda Mercuriana, popiersie zwrócone w lewo, w szacie jezuickiej i birecie, trzymającego zamkniętą księgę i różaniec. Poniżej opis inskrypcyjny i informacje o autorze.