[Ulotka. Incipit] Hilf diese wundervollen Baudenkmäler christlichen Glaubens und deutscher Kultur an der Ostsee erhalten! ([wydawca nieznany], 1932)
Druk reklamujący loterię, z której zysk miał zostać przeznaczony na renowację gdańskich zabytków: Katedry w Oliwie i Bazyliki Mariackiej. Trwała grudzień 1932-styczeń 1933.