[Ulotka. Incipit] Hilf diese wundervollen Baudenkmäler christlichen Glaubens und deutscher Kultur an der Ostsee erhalten! (Danzig : [wydawca nieznany], 1932)
Druk reklamujący loterię, z której zysk miał zostać przeznaczony na renowację gdańskich zabytków: Katedry w Oliwie i Bazyliki Mariackiej. Trwała grudzień 1932-styczeń 1933.
Keywords: 1901-2000; 1918-1939; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1900-1945 -- druki ulotne; Loterie -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- druki ulotne; Archikatedra Trójcy Świętej (Gdańsk, Polska) -- druki ulotne; Loteria; Polska; Druki ulotne -- 1945-1970.; Druki ulotne