Józefa Kafarska Ex Libris. / A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) ([wydawca nieznany], 1961)
Kwitnąca gałązka, pośrodku znak Polski Walczącej i napis: Józefa Kafarska, niżej na łodydze pionowo napis: Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, poniżej wyobrażenia ołówkiem autograf autora.