Szczury i myszy - Zawada-Skrzyński, Roman (Gdańsk : Centrala Deratyzacji w Warszawie, 1951)
Plakat ostrzegający przed gryzoniami roznoszącymi zarazki.
Nazwisko autora na prawej dolnej krawędzi.
Keywords: Gryzonie -- zwalczanie -- Polska -- 1945-1970 -- plakaty; Plakaty -- Polska -- 1945-1970.