Jan Karski jako bohater literacki / Sławomir Jacek Żurek. - Żurek, Sławomir J. (1967- ).
Zakres i treść: dwaj bohaterowie, słuchabne świadectw, wejście do piekieł, średniowieczne, romantyczne i modernistyczne piekło pełne Żydów.